Poetry Center/Non-circulating Library by Acclaimed Designer

Acclaimed Designer Designs The The University of Arizona Poetry Center Poetry Center/Non-circulating Library

The architect of the displayed project Poetry Center / Non-Circulating Library by Acclaimed Designer says, Southern windows are protected by overhangs which allow daylight into the spaces. The west elevation has minimal fenestrations, providing a barrier from traffic noise, and mitigating direct solar heat gain, reducing demand on the mechanical system. On the east, a “binary wall” shades the bamboo garden, celebrating a line from a Richard Shelton poem (“you shall learn the art of silence”) with holes punched out in binary code..

Poetry Center/Non-circulating Library by Acclaimed Designer Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=56375

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Who Design homepage.

Design Contests

Fatal error: Cannot redeclare shuffle_assoc() (previously declared in /nfs/c06/h06/mnt/155026/domains/whodesign.org/html/myfunctions.php:5) in /nfs/c06/h06/mnt/155026/domains/whodesign.org/html/function-spinner.php on line 55